Sous-vide: maso jako z restaurace


Sous-vide: maso jako z restaurace

Co je to sous-vide a jaké výhody vám přináší?

Zjednodušeně se dá říct, že úprava sous vide je způsob pomalého „vaření“ potravin ve vakuu při velmi nízké teplotě. Díky tomuto způsobu je maso šťavnatější a zachovává si více přírodních chutí.

Doslova pak „sous-vide“ [sú víd] ve francouzštině znamená „ve vakuu“. Jde o metodu, kdy se jídlo uzavře do vzduchoprázdného bezpečného (bez BPA) plastového sáčku. Poté se připravuje ve vodní nebo parní lázni s konstantní teplotou, mnohem nižší než je obvyklé, ale zato po delší dobu. Potraviny jsou díky tomu uvařené rovnoměrně, uvnitř i na povrchu. Zachovávají si šťavnatost a vůni. Oproti běžné přípravě jídlo neztrácí vitamíny a minerální látky. Sous‑vide se používá pro úpravu masa, ryb, ovoce a zeleniny. Teploty přípravy začínají podle druhu a velikosti suroviny od 55°C, časy dosahují až 72 hodin. Platí: čím vyšší teplota, tím kratší doba přípravy, a naopak.

A věděli jste, že tepelná úprava sous-vide byla vynalezena už v šedesátých letech kvůli kosmonautům? 🙂

My děláme všechnu tuto práci za vás, s kvalitními surovinami a profesionálními přístroji. Vyzkoušejte námi připravené bio maso metodou sous-vide. Ať už dančí, nebo kuřecí! Stačí si ho doma ohřát na pánvi a můžete servírovat jídlo jako z restaurace.

Naše nabídka vakuovaných jídel.