Smoothies


Smoothies

Ještě před pár lety o nich nikdo neslyšel, teď jsou všude – smoothies. Jsou praktické, plné vitamínů a vlákniny, pomáhají zahánět chuť na sladké. Zajímá vás, jaké jsou jejich další výhody a které ovocné kombinace najdete v naší nabídce? Čtěte dál 😊

JAKÉ JSOU PODLE NÁS NEJVĚTŠÍ VÝHODY?

  • Pohodlnost! Nestíháte pořádně snídat nebo si v nabitém programu nenajdete čas na svačinu? Není nic rychlejšího a pohodlnějšího než smoothie to go.
  • Zvýšíte příjem vlákniny. Pro někoho může být těžké zařadit do jídelníčku dostatek ovoce a zeleniny, smoothie je perfektní řešení.
  • Jsou vhodné k doplňkům stravy. Další výhodou také je, že si do svého nápoje můžete přimíchat protein či jiné doplňky stravy, které samostatně nemusí vždy chutnat podle vašich představ.
  • Nastartují váš metabolismus.
  • Chutnají prostě skvěle.

JAKÁ SMOOTHIES NABÍZÍME?

Snídaňové smoothie – farmářský jogurt, acaí, maliny, goji

Taky celý den koukáte do monitoru? Goji, tedy kustovnice, je takovou moderní mrkví, protože zlepšuje ostrost zraku a zklidňuje podrážděné oči. Má také pozitivní vliv na krevní tlak, cholesterol a hladinu cukru v krvi. Acaí kromě jiného zpomaluje stárnutí pokožky, posiluje imunitní systém a podporuje trávení. A kdo by nechtěl vypadat mladě a k tomu skvěle vidět?

Tropické smoothie – ananas, maracuja, pomeranč, chia semínka

Tahle směs je nabitá vlákninou, antioxidanty, vitamíny skupiny A, B, C a betakarotenem. Věděli jste třeba, že ananas pozitivně ovlivňuje trávení a je považován za afrodiziakum? Chia semínka jsou zase bohatá na omega 2 a 3 mastné kyseliny a obsahují dokonce pětkrát více vápníku než mléko. Maracuja má zklidňující efekt na náš nervový systém a pomáhá řešit problémy se spánkem.

Zelené smoothie – banán, máta, jablko, avokádo

Důvodů, proč pravidelně konzumovat avokádo, je opravdu mnoho. Je velmi cenným zdrojem vlákniny, draslíku (stejně jako banán), hořčíku, minerálních látek a vitamínů, jejichž seznam je vyčerpávající. Máta povzbuzuje trávení, posiluje játra a pomáhá při nachlazení.

A NA CO SI DÁT POZOR?

Ne každý je zvyklý konzumovat velkou porci ovoce každý den a takové množství vlákniny, na kterou není vaše tělo připraveno, nemusí být vždy prospěšné. Začněte tedy pomalu, jednou za pár dní, nebo s menšími porcemi. Můžete také váš nápoj více „naředit“ a to třeba kravským či rostlinným mlékem, nebo jogurtem.

Smoothie vám sice dodá energii, ale nezasytí na příliš dlouhou dobu. Zkuste tedy přidat ingredience, které jsou nutričně bohatší a oddálí hlad o něco déle. Například ořechy (klidně i ve formě másel), semínka nebo avokádo.

Není smoothie jako smoothie, vyhněte se tedy práškovým a kupovaným nápojům a dejte vždy přednost těm skutečným, tedy z čerstvých surovin.

I když smoothies milujeme, plnohodnotné jídlo prostě nenahradí na sto procent. Žvýkání je totiž součástí trávícího systému a hraje v našem těle důležitou roli při spouštění metabolismu. Proto tekutou stravu doporučujeme jen jako výživnou svačinku nebo rychlou snídani.

Kategorie