Maso Klouda


Maso Klouda

Na základě několika doporučení a jejich filozofii vyznávající respekt k přírodě a koloběhu života, jsme navázali spolupráci s Maso Klouda. Steaky, které jsme nově zařadili do menu, tak nyní odebíráme od nich. Vám už zbývá jen ochutnat, abyste pochopili, v čem tkví výjimečnost jejich práce.

Filozofie Maso Klouda

Jejich misí je lidem ukázat, že maso je vzácná surovina, se kterou by se tak mělo nakládat. Je součástí našeho jídelníčku odpradávna a proto na jejich farmě věří, že je tomu tak správně. Záleží však jaké maso a v jaké míře jíme. Česká příroda je bohatá a dává nám toho mnoho, měli bychom brát s mírou a rozumem a oplácet zpět. Proto zpracovávají maso z farem, které dobře znají. Záleží jim na přístupu ke zvířatům i místní krajině. Spolupracují s farmáři, kteří souzní s filozofií respektu k přírodě a koloběhu života. Roční období v mnohém ovlivňuje, kdy a jaké maso svým zákazníkům nabízí. Dohlíží na výkrm dobytka, na vztah farmáře ke zvířatům i na to, jak probíhá porážka. Maso putuje k nim do zrárny vždy v takové míře, aby se dostalo k zákazníkům i kuchařům k okamžitému zpracování a zamezili tak jakémukoliv plýtvání.

Zrání masa

Zrání masa je klíčový proces, který ve značné míře ovlivňuje jeho jemnost a křehkost. Je to proces štěpení bílkovin, díky kterému maso změkne. Probíhá dvěma způsoby, buď mokré nebo suché zrání, a jeho proces ovlivňuje také okolní teplota, vlhkost vzduchu a proudění vzduchu. Způsob i doba zrání závisí na druhu masa i na způsobu, jakým bude posléze kulinářsky upraveno. Jinak tedy přistupují ke steakovým masům pro tradiční i netradiční úpravy a jinak budou zrát svalové partie vhodné k dušení, vaření či uzení. Ve Spojce si můžete pochutnat na 30 dní stařeném hovězím sirloin nebo ribeye steaku.

Farmy

Zpracovávají maso z českých a moravských farem: Ekofarma Nelepeč, Farma Občiny, Zeas Lysice, Horní dvůr. Znají původ zvířat, kdo se o ně stará i čím jsou krmena. Spolupracují přímo s kuchaři restaurací a bister, pro které maso dodávají. Rozumí koloběhu přírody, masu i jeho způsobům zpracování, které posouvají dál díky novým technologiím.