Liberator APA 11


Liberator APA 11

S blížícím se jarem jsme si pro Vás nachystali několik změn. To se však netýkalo pouze a la carte, ale i nabídky nápojů. Možná jste si všimli, že už pár týdnů čepujeme kromě jedenáctky od Záhory pivo z Vinohradského pivovaru, které nově najdete v našem menu.

O Vinohradském pivovaru

Pivovar byl založen roku 1893, kdy Vinohrady ještě nepatřily k Praze, a první pivo bylo vystaveno už roku 1894. Do sladoven se vešlo 600 vagonů sladu, vařila se klasická česká piva, včetně Velkopražské 12 a černého ležáku. Sláva pivovaru měla bohužel krátké trvání, za války výroba ustala, pivovar byl znárodněn a již nikdy se zde nevařilo. Nadále sloužila jen sladovna a budova se stala jedním ze sídel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského.

Liberator APA 11

Konkrétně u nás z Vinohrad můžete ochutnat svrchně kvašené pivo Liberator APA 11, jehož jméno bylo inspirováno americkým bombardérem Consolidated B-24 Liberator. Pivo má jemnou hořkost, kterou doplňuje příjemné chmelové aroma odrůd Centennial a Mosaic, slad byl vybrán plzeňský, mnichovský a karamelový.

Výsledkem je lehké, dobře pitelné pivo, které chutná a voní po tropickém ovoci a po mandarinkách. tak se stavte na jedno 🙂

Liberator APA 11, Spojka Karlin